Optische brillen met de perfecte prijs-kwaliteitverhouding

Ben je op zoek naar een optisch montuur, van hoge kwaliteit met mooie afwerkingen? Dan voldoet het materiaal cellulose propionaat, ook wel CP genoemd, zeker aan jouw wensen.

Samen ontdekken we de mogelijkheden en stellen we de gewenste collectie voor jouw merk samen.

cp monturen euro optics

In het kort. Wat is CP?  

CP staat voor cellulose propionaat. CP is een thermoplastisch materiaal, dat wordt gemaakt door de materialen cellulosevlokken, propionzuur en azijnzuur met elkaar te mengen. Het resultaat? Kleine transparante kralen die worden verwarmd om zo samengesmolten te worden in een mal. 

Een kleurtje of patroon toevoegen? Geen probleem. Middels de kleurtechniek ‘oppervlakte kleurstof’, kunnen verschillende kleuren en motieven toegevoegd worden.  

CP monturen zijn te herkennen aan de kleurtechniek die gebruikt wordt, de metalen verstevigingen die in de bril zitten en het gladde gevoel op de punten waar de zijkant van de bril de voorkant raakt. 

Wat maakt dat de brillen perfect zijn voor opticiens?

De monturen gemaakt van CP worden veelvuldig als optische brillen gebruikt doordat de lens in het montuur gemakkelijk te vervangen is. Met simpele, minimale aanpassingen aan het frame kan de huidige lens vervangen worden. Schade aan de montuur of de lens is hiermee verleden tijd.

cp monturen euro optics

Wat is het verschil tussen CP en Acetaat?

Brillen die zijn gemaakt van cellulose propionaat zijn op het eerste oog moeilijk te onderscheiden van cellulose acetaat brillen. Maar de verschillen zijn er zeker.

Grotere stabiliteit
Brillen van CP zijn harder dan brillen gemaakt van acetaat. De hardheid zorgt ervoor dat de brillen een grote stabiliteit hebben en beter bestand zijn tegen kromtrekken. Bij dit materiaal is het daarom belangrijk dat de basis van het frame helemaal goed is. Latere grote aanpassingen aan het frame zijn niet mogelijk. 

Blijft langer mooi
CP brillen verouderen minder snel dan brillen gemaakt van acetaat. Dit komt doordat ze beter bestand zijn tegen kromtrekken en nauwelijks vervagen. De kleur blijft langer mooi waardoor de bril er na een tijdje nog als nieuw uitziet. 

30% lichter
Ondanks dat acetaat al een enorm licht montuur is, is propionaat nóg iets lichter. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een dun frame ontwerp, kan een CP montuur tot 30% lichter zijn dan een montuur gemaakt van acetaat. 

Of je nu op zoek bent naar monturen gemaakt van CP of van acetaat. In beide gevallen ben je bij Euro Optics aan het juiste adres. 

Of bekijk de acetaat mogelijkheden

cp monturen euro optics

Jouw montuur gemaakt van CP

Of je nu gaat voor de brillen uit de standaard collectie of liever een eigen collectie samenstelt, het is beide mogelijk met de monturen gemaakt van CP. 

Wil je graag je eigen collectie CP brillen samenstellen? Hou er dan rekening mee dat de minimale bestelhoeveelheid 600 stuks is. Deze 600 stuks zijn te verdelen over drie verschillende kleuren. 

Ga je liever voor een bril die je volledig zelf hebt ontworpen? Ook dat is mogelijk. In dat geval is de minimale bestelhoeveelheid 10.000 stuks. Dit doordat het frame middels spuitgieten gemaakt wordt en er een mal ontworpen wordt voor het gewenste montuur.

Wij helpen je van a tot z.

Ligt jouw CP collectie op de planken? Tijd voor de verkoop! Je kunt er bij Euro Optics voor kiezen om het volledige proces zelf in de hand te houden, maar het is ook mogelijk om het proces aan ons uit te besteden. 

Indien gewenst verzorgen wij zowel de voorraad als de distributie van je nieuwe brillencollectie. Benieuwd naar wat er nog meer allemaal mogelijk is? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag, van a tot z.

Mocht u behoefte hebben aan onze service op het gebied van warehousing dan regelen wij dat met plezier.

Productie, opslag en distributie is professioneel georganiseerd en u hebt continu zicht op uw eigen productlijn. Neem contact op voor een persoonlijk advies.