‘Ons doel voor 2025: minimaal 50% van de brillen produceren met gerecycled materiaal, zonder een compromis te sluiten op onze kwaliteit’

Wij van Euro Optics vinden het belangrijk dat er zo min mogelijk plasticafval in onze natuur terecht komt. We bieden daarom een oplossing voor het produceren van een duurzame brillen collectie.

Wil jij een eigen duurzame zonnebrillen en/of leesbrillen collectie creëren? Wij doen deze transitie graag samen met jou!

Brillen van recyclaat = Maatschappelijk verantwoord

Een duurzame brillencollectie realiseren we door kunststoffen te vervangen door recyclaat. Zo besparen we op het gebruik van nieuwe grondstoffen en verminderen we de hoeveelheid CO2-emissies. We zijn nauw betrokken bij de inzameling en recycling van plastic. Zo weten we altijd waar het plastic recyclaat vandaan komt en kunnen we een hoge kwaliteit van de grondstof garanderen. In onze whitepaper geven wij meer informatie over hoe jij een circulaire brillencollectie kunt realiseren.

CUSTOM MADE GERECYCLEDE BRILLEN

Wij ontwikkelen jouw custom duurzame brillencollectie

Een sustainable brillencollectie betekent absoluut niet dat je in moet leveren op keuzemogelijkheden of kwaliteit. In tegendeel! Naast de productie, starten we ook initiatieven voor het verduurzamen van de verpakking, de logistiek en nog tal van andere facetten. Bij één van onze klanten was de realisatie al succesvol. In onze klantcase lees je hoe we dit hebben gedaan en wat hun ervaring was.

Partner van Waste Free Oceans (WFO)

Wij zijn partner van Waste Free Oceans. Samen met WFO kunnen wij onze eigen basismaterialen (recepten) samenstellen en inkopen. Hierdoor hebben wij de zekerheid van het bereiken van ons maatschappelijke doel: het schoner maken van onze aarde.

Wij willen maatschappelijk een aanzienlijk verschil maken. Ga jij samen met ons deze uitdaging aan?

De productie, opslag en distributie van jouw productlijn wordt door Euro Optics professioneel georganiseerd op een maatschappelijk verantwoorde manier.
Neem contact op voor persoonlijk advies.